tonialenius

"Varoitus markkinaoikeuteen haastamisesta" -laillista kiristystä?

Sain perjantaina kirjeen Adultialta, heidän mukaansa olen jakanut aikuisviihde-elokuvaa BitTorrent -teknologiaa hyödyntäen, kirjeessä mainitaan elokuvan nimi, päivämäärä sekä kellonaika & IP-osoite josta jakaminen on tapahtunut, kirjeen mukaan he ovat saaneet henkilötietoni teleoperaattoriltani markkinaoikeuden päätöksen 565-16 perusteella.

Aivan ensiksi minun on todettava että kyseinen IP-osoite ei ole ollut käytössäni kyseisenä ajankohtana, enkä myöskään harrasta aikuisviihteen lataamista saatikka jakamista, mikäli tekee mieli katsella sellaista on sitä Internet täynnä ilman vertaisverkosta lataamistakin.

Mutta syyttömyyteni ei ole tämän kirjoituksen pääasiallinen syy. Luettuani kirjeen luonnollisesti huolestuin ja aloin tutkia asiaa, mitä tehdä? Oikeusministeriön oikeusapupalvelu neuvoi yrittämään saada vaadittu 600 euron korvaus pienemmäksi, valtion virasto siis neuvoi minua taipumaan kiristyksen edessä ja maksamaan korvausta jostain mitä en ole tehnyt. Sitten kuulin että jos teen rikosilmoituksen ei poliisi tutki koska heidän mielestään kyseessä on "yksityisoikeudellinen riita-asia", mutta ehkä tämä ei olisi ongelma mikäli markkinaoikeus ei määräisi teleoperaattoreita luovuttamaan yksityishenkilöiden henkilötietoja näinkin heppoisin perustein.

Kertauksena: Henkilö X on teleoperaattorin Y asiakkaana vuosi sitten jakanut aikuisviihde-elokuvaa, Tekijänoikeusvalvonta Adultia Oy on vaatinut X:n henkilötiedot Y:ltä ja Y on sensijaan luovuttanut minun henkilötietoni, ja Adultia vaatii nyt minua maksamaan 600€ korvauksen vahingosta johon en ole osallinen, minua on neuvottu oikeusavun verkkosivujen chatin kautta maksamaan kiltisti vaadittu korvaus.

 

Montako vääryyttä löysit yllä olevasta? Sitähän minäkin, jotain olis' tehtävä.

 

Olen ollut Adultiaan yhteydessä ja he ovat kertoneet tarkistaneensa asian operaattoriltani ja että operaattorini edelleen sanoo IP:n kuuluneen minulle mainittuna aikana, tiedän varmaksi että kyseinen IP ei ole ollut minulla käytössä mainittuna ajankohtana, eikä tietääkseni ole ollut sitä ennenkään eikä sen jälkeen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ArvoPelttari kuva
Arvo Pelttari

Hyvä, että kirjoitat asiasta. Tämä on mielenkiintoinen tapaus. Missäköhän menee raja "yksityisoikeudelliseen riita-asiaan" poliisin mielestä? Miten he suhtautuisivat siihen, jos liivijengin mielestä en ole maksanut heidän tarjoamaansa palovakuutusta?

Itse en tekisi mitään, jos tuollaisen kirjeen saisin. Toivottavasti raportoit jatkossakin tapauksen käänteistä, sillä tämä touhu on hyvä saattaa yleisempään tietoon.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hyvä kun kirjoitat tärkeästä aiheesta. Tuolla MuroBBS-palstalla asiasta on keskustelu paljon. Ohessa viimeisin päivitys. https://murobbs.muropaketti.com/threads/hedman-par...

Toimituksen poiminnat